Skip to main content

Telefon

0481-76 66 00

Att förlora en trofast vän

När dagen kommer att det är dags att ta farväl av sin pälskling så finns vi även då här för dig!

Innan är det ibland skönt att veta hur det går till och vilka möjligheter som finns.

Du kan välja att begrava ditt djur hemma om det är tillåtet av din kommun eller kan vi hjälpa till med kremering.

Om du väljer kremering så kan du välja mellan ”allmän kremering” eller ”separat kremering”.

Vid allmän kremering blir ditt djur kremerad tillsammans med andra och askan blir utspridd i en Minneslund vid Flattinge smådjurskremering

Om du väljer separat kremering så är det endast ditt djur som blir kremerad och det innebär alltid en garanti för att det är askan efter just ert djur ni får tillbaka. Det tar cirka 2 till 3 veckor innan askan kommer tillbaka till oss i en träurna. På urnan sitter en namnskylt med djurets namn.

Det finns även möjlighet att välja en speciell urna eller en asksmycke gjort av din djurs aska om så önskas. Mer information om detta hittar du på hemsidan av Flattinge smadjurskremering som vi anlitar.

Hur går det till?
När du har bokat in en tid för avlivning så anmäler du dig i kassan och meddelar oss vad du har bestämt ska göras med din vän. Vi tar sedan betalt innan så du slippa tänka på det efteråt. Du och ditt djur får komma in på ett behandlingsrum. Där kommer veterinären att ge din vän en ”lugnande/ sederade” spruta och den ska verka i 5 till 10 minuter. Ibland går det fortare, beroende på hur känsligt ditt djur är. Under denna tiden kan du sitta med ditt djur och ta farväl. Sedan kommer veterinären / sköterskan in och lägger en kanyl i benet där den sista sprutan ges. När din vän har gått bort och du har tagit farväl så tar vi hand om ditt djur.

Ring oss gärna om ni vill veta mer eller något är otydligt.